Friday, December 11, 2009

SVE JE U KURCU SEM SRCA... A IMA NEŠTO I U MUDIMA DODUŠE. junk messiah & the truth + sindikat nezavisnih vozača on the road...by felix

RIJEKA STORY
U skromnom domu porodice Jelača Leo je radio ono što i svakog drugog dana. Sedeo je u najmračnijem uglu sobe i rezao se žiletom po rukama slušajući opskurni ruski death metal i čitajući satanističku bibliju pisanu ćirilicom. Krv se nemilosrdno slivala niz njegovo telo izvajano kao da je kip boga Apolona. Prizor je bio nepodnošljiv. Na delu je bila prava svirepa ceremonija. Obred bi obično započinjao tako što bi Leo uzeo album sa samolepivim sličicama ''Životinjsko carstvo'' i mazio svakog konja čiju je sličicu imao. Potom bi počeo da plače čim bi se prisetio starih neuzvraćenih ljubavi. Svi su ga ostavljali. Neki su čak i postajali svetski šampioni i zarad toga su žrtvovali sve pa i romansu koju su imali sa Leom. Jedino ga jedan nije izdao. Njegovo ime je uvek bilo na Leovim usnama. Sa tim imenom bi se budio ali i legao da zaspi nakon svih svirepih ceremonija. Rešio je da svoj bol prikaže svetu. Potpuno nag je istrčao na ulicu i krvavim rukama je pisao po riječkima fasadama... Split=Čačak, Zašto ubijaju nevine konje? Par sati kasnije Leo se probudio u policijskoj stanici. Ovog puta je imao sreće. Inspektor za konjokradice je kupovao kajmak iz Čačka te mu je progledao kroz prste. Leo se setio da treba krenuti put Zagreba. Lagano je seo u svoj Citroen Berlingo koji je napokon opremio najsavremenijom navigacionom opremom i full circle servo volanom. Ali ipak iz svog njegovog nezadovoljstva koje ga je btw trajno mentalno obogaljilo i načinilo džangrizavim pusijem rodila se potreba za nasiljem. Bolesno jaka potreba. Krenuo je nemilosrdno uradati glavom u volan i ujedati sebe ispod pazuha dok se nežno češkao iza desnog uha palcem leve noge. Onesvestio se... Sledeće čega se sećao je da je u Gorskom Kotaru slobodno kaskao kao mustang širokim zelenim prostranstvima. Uzvikivao je Milorade, Milorade volim te! Milorad je kaskao sa njim i samo mu uzvratio sa dugim njiiiiiii haaaaaaa. U suton su seli na najviši breg i ljubili se do jutra. Milorad je saznao da Leo ne voli ići autoputem jer je u Srbiji putarina puno jeftinija nego u Hrvatskoj a srpska služba za održavanje autoputeva ne koristi konje za opravke puta već najsavremeniju mehanizaciju. Oko 4 ujutro Leo je poljubio Milorada u čelo i krenuo ka Zagrebu. Milorad se blago ritnuo i shvatio je da ima ceo svet na dlanu.

NOVI ZAGREB STORY
Branimir je nežno lizao poslednje kapi Coca-Cole sa znojave flašice. Imao je grešne misli. Bacio je jedan freestyle na temu Oče naš i mirno produžio u bizaro apartman. Savest ga nije pekla. Razmišljao je o tome kako je teško biti najnormalniji u bendu. U apartmanu su ga već čekali klinci iz komšiluka kojima je davao časove biologije i veštine koja se nekad zvala popravka satova. Popravio je sve satove koje su učenici skupili u prethodnih nedelju dana. Kada su učenici želeli da saznaju zašto vrhovni mudrac popravlja sve satove koje mu donesu a pritom u svojoj rezidenciji na Kauzlarićevom prilazu nema niti jedan jedini primerak ’’tik-tak’’ naprave mudri Branimir ih je zaledio pogledom. Tako zaleđene ih je ubacio u Coca-Cola kamion da hlade boce pune crnog gaziranog zlata i krenuo u poslednji razvoz. Pre kraj rute ledeni sarkofazi su krenuli pucati. Krckanje leda je govorilo: Ne volim vreme jer ja sam vrhovni mudrac koji ima 140 godina a nekada sam bio mlad i vladao sam plesnim podijumima... Bio sam vrhovni sveštenik napaljene alternative. Ja Branimir G. Bio sam bog. Kroz škripu zuba Brane je procedio... Kučke di ste bili ’91? Branimira je zabolelo što je led odao njegovu tajnu. Cenu istine je morao da plati vozač dostavnog vozila. Otišli su u pekaru. Nisu imali ni za burek. Branimira je to razbesnelo još više. Vozač je ostao bez oka. Branimir ga je nemilosrdno istrgao iz njegove glave i nežno ga ubacio među svoje maljave grudi. Stezao je oko svojim nabildovanim grudima. Polu-slepog vozača Branimir je poslao do internet kafea da pogleda ima li gde slobodnog mesta da bi mogao na miru četovati sa ortacima iz Kill Myself. Za njih je imao sve vreme ovog sveta. Mesta nije bilo. Kompletno razočaran, iluminat sa Dugava te nemilosrdni gospodar vremena je krenuo do svoje sobe u kojoj započinje hardcore. Logovao se na msn i krenuo u chat sa Đulijanijem Bastardom. Oni su bili stari prijatelji sa fronta. Preko Baneta je trebao poslati neke majce u Srbiju. Nešto su se posvađali preko msn-a pa je Branimir jednostavno rekao Đulijaniju da odjebe u skokovima. Dva sata kasnije smo čuli da je pevač benda Cripple Bastards skočio sa svoje zgrade na gomilu levičara koji su protestvovali ispod njegovog prozora.

ZAGREB CENTAR STORY
Haj I’m Oštrek. Blaž Oštrek. In English please. Oštrek se skinuo. Tako nag je satima stajao pored ogledala. Nije premetio čak ni Jadranku Kosor koja je sa Pupovcem uživala u tom prizoru sedeći na terasi i čitajući poslednji broj OJNBD. Nakon nekih sat vremena golog poziranja, Blaž je pozvao svoju prijateljicu Maju Galečić da ugovori neko spavanje. Samo mu je jedna misao bila u glavi... Nadao se da je pozvao pre Vojkana. Maja je podigla slušalicu i vidno iznenađena rekla Blažu da joj je Vojkan u gostima. Blaž se skamenio. Kada je Maja shvatila šta je uradila pokušala je da se izvadi nekako... Nije joj uspelo. Blaž je upao u depresiju i krenuo sa čitanjem Eme Goldman. Jedino je ona mogla da ga oraspoloži. Njegov perverzni um nije mogao da miruje. Žudeo je mladim rokerkama. Pozvao je redakciju tinejdž časopisa i dao oglas sledeće sadržine. ’’U svojoj kolekciji posedujem Gibson SG koji je nekada bio u vlasništvu Angus Young-a. Sve rokerke od 7 do 77 koje imaju želju da ga dodirnu pozvane su u moj apartman da to i učine te na taj način dodirnu zvezdu’’. Nekih sat vremena nakon objavljivanja oglasa začulo se zvono. Blaž se od ushićenja nije ni obukao. Otvorio je. Ubrzo se našao na podu. To je bio inspektor Ante Starčević. U prvu ruku Blaž je pomislio da su tu zbog njegovog političkog angažovanja. Ali nije pogodio poentu. Starčević se bavio problemom seksualnih devijacija. Izlazeći iz stana Blažu je pokazao pendrek i rekao da je to prva čvrsta stvar koju će uhvatiti ukoliko ga zateknu u bludnom činu. Žbla je otišao po svoj Harley i krenuo da jezdi oko Jaruna. Tamo je na opšte iznenađenje ugledao Kikija i Severinu. Spremali su se da uđu na neku jahtu. Shvatio je da nije njegov dan i krenuo na spavanje. Sanjao je Vojkana. Vojkan je bio njegov heroj. Ali i anti-heroj. Znao je da njihova genijalnost na jednom mestu ne donosi dobro. Setio se Mustaine-a i Hetfield-a.

ZAGREB STUDENTSKI DOM STORY
Jebenko je uveliko bio spreman. Tri dana pre polaska u Srbiju, on je bio spreman. Tako skockan je stajao na vratima svoje studentske sobe. Bio je nestrpljiv iako je trebalo da krene put Sombora tek za sedamdesetak sati. U njegovoj sobi je organizovan strip party. Dok se žurka kuvala svi striperi i striperke su svoju odeću stavljali na Jebenka. Poslužio im je kao čiviluk. Ništa nije video, ništa nije čuo, ništa nije osećao. Bio je fokusiran na sms koji treba dobiti od iluminata iz Dugava. Negde oko dva ujutru dvoje pohotnih studenata je krenulo u seksualni pir. U zanosu borbe oborili su čiviluk sa stvarima tj našeg dragog Jebenka. Krenuli su se seksat a Jebenko je i dalje nepomično ležao na podu. Devojka ga je priupitala da li je za neki seks u troje a on je i dalje ćutao i zurio u ekran od mobilnog. Kada su se ovo dvoje iseksali kao dvoje napaljenih risova podigli su Jebenka i na njega ponovo okačili jakne. Pijani, mamurni i sjebani studenti su rano ujutru shvatili da moraju brzo na faks na pokaznu vežbu. Falio im je stalak na kom bi visila geografska karta. Dvojica najačih su uzeli Jebenka i poneli ga do faksa. Ulazeći u amfiteatar profesor ih je zamolio da se ne šale na taj način ali su oni i dalje tvrdili da je Jebenko samo njihov stalak za kartu i ništa više. Profesor im je progledao kroz prste misleći da je u pitanju neka art instalacija. Nakon predavanja svi su otišli jedino je Jebenko i dalje stajao nepomičan, ovog puta u amfiteatru Geografskog fakulteta. Tu je i proveo noć. Momci iz obezbeđenja su tokom redovnog obilaska faksa videli Jebenka. Samo su mu nacrtali brkove i otišli nazad u svoju sobu. Negde oko 5 ujutru stigao mu je sms od Gaja Fejsa. To je bio znak. Jebenko je skočio kroz prozor i krenuo do Dugava. Nije koristio prevoz. Išao je peške. Nije mu bilo teško jer je jednom od Čakoveca išao pešaka do Linca. Jebenko je bio hipnotizovan sms-om koji je primio. Uskoro je bio nadomak Dugava.

SISAK STORY
Piki je već godinama zaljubljen u profesorku engleskog. Zbog nje je i počeo pevati u bendu. Često joj je nosio tekstove pesama da proveri jesu li gramatički ispravni. Više vremena bi provodio trudeći se da što netačnije napiše tekst nego što bi isti taj tekst i pisao. Znao je da čim napravi više od pet grašaka ostaje pola sata u profesorkinom kabinetu uz petnaesto minutno šibanje po guzi. To ga je napaljivalo do te mere da je samo učio engleski. Ostali predmeti za njega nisu ni postojali. Imao je 14 jedinaca od 12 predmeta koliko ih ukupno ima. Na taj način Piki je poništio još neke zakone matematike. Njemu se jebalo za to jer je znao da će mu neki ludi matematičar kad tad biti zahvalan što mu je omogućio još neku novu teoriju. Dane pre turneje je provodio u udisanju vodene pare i negovanju glasnih žica. Pred spavanje bi se pozabavio nekim svojim ritualima... Raybeez or Choke, Boston or New York... I tako cele noći. Piki je patio od hronične nesanice. U školi bi spavao na svim časovima. Jedino bi se probudio kada bi mu prišla profesorka engleskog i nežno ga pomazila po ono malo kose što je imao na glavi. Tada bi na nebu ugledao dugu. Poželeo je da sa profesorkom izrodi čopor dece i sve ih odvede... U Boston... Ne u New York... Nije znao ni sam. Jedino što je znao bile su cajke. Indira, Ceca, Aca Lukas, Sejo Kalač... Oni su mu bili veza sa Srbijom. Znao je da je Srbija njegova obećana zemlja. Dočekao je i taj petak kada će konačno otići u Srbiju.

nastavak slijedi...

5 comments:

  1. sve priće se poklapaju al moja ti je malo sjebana,ja ti nisam fan engleskog jezika pa to malo izmjeni :)

    SNOWMAN

    ReplyDelete
  2. ma jebo vas Thompson!!!

    opet neki Srbin

    ReplyDelete
  3. ovo je sjajno... hahhahahaha... Felixe, nisi normalan, koliko si me nasmejao, umalo se nisam udavila u sopstvenoj pljuvački :)
    u željnom ičšekivanju nastavka,

    ana dred

    ReplyDelete
  4. hahahaha genijalno, šta reći ... talentovan mladić nadasve
    čekamo nastavak ... ajd' ajd'

    ReplyDelete