Tuesday, February 14, 2012

JUNK MESSIAH IS FUCKING DEAD!!!


Bla bla bla… Jel može? Eto, prije neka dva tjedna Junk Messiah je službeno prestao djelovati kao band. Naime, prije koji tjedan, Picek nam je iz vedra javio da za par dana putuje u Floridu povodom nekog posla i da ga neće biti više od pola godine. To nam je svima bio dovoljan znak da je band mrtav iako se kraj banda nazirao već neko vrijeme. Doduše, namjeravali smo snimiti novije pjesme i izdati to kao split CD i kasetu sa zagrebačkim hc/punk bandom, Black Gust (kojima se još jednom ispričavam u ime cijelog banda na nedovršenom poslu), no očigledno s naše strane neće biti ništa od toga. Šteta što nismo snimili te pjesme jer su stvarno bile dobre i iskreno, ne znam hoće se takav hc/punk još ikad svirati na ovim prostorima (na stranu neka lažna skromnost, ali to je jebena činjenica), no što je tu je, život ide dalje. Junk Messiah band je od 22.-og 05.-og 2009.-e u MC-u Krško do 11.-og 11.-og 2011.-e na 8.-om Anti-Fa Festu, u klubu Monte Paradiso u Puli, odsvirao 39 koncerata. Zanimljivo je da su se na prvom Junk Messiah nastupu Picek i Benko prvi put upoznali :). A vezano za posljednji koncert u Puli (za kojeg nismo tad znali da je posljedni, ako ništa, dobro smo odprašili :)), pozvani smo da sviramo na 20.-om Monte Paradiso Festu, no sudbina je htjela drugačije. Od nosača zvuka, izdali smo jednu split live (iz Dravograda) kasetu sa G & M te CD/kasetu – »The Path Of The Snake« (kaseta sadrži jednu bonus pjesmu tj. obradu od The Rites). Sve to je još uvijek dostupno za skinuti na ovom blogu, pa je to i jedini razlog zašto ga ne mislimo ugasiti, no ne očekujte da će blog biti nešto aktivan ubuduće. Što se tiče samih svirki, odsvirali smo i jednu trotjednu europsku turneju, svirali nekoliko puta u Sloveniji, od Srbije smo svirali u Somboru i Beogradu a što se tiče Bosne, samo u Bihaću (skoro i u Sarajevu). Nismo zaboravili ni sve kul koncerte u Rijeci, Sisku, Zadru i Zagrebu (uskoro ću okačiti na blog popis svih koncerata koje smo odsvirali). Meni su Junk Messiah svirke uvijek bile super, uglavnom smo uvijek bili tight (ako zanemarimo par koncerata gdje smo znali imati tehničkih problema sa opremom), koncerti su znali biti jako zabavni, znojni, bučni, divlji, baš onako kako treba biti. Evo, još samo da spomenem da smo Žbla, Benko i ja krenuli sa novim bandom po imenu The Pathetics (http://www.last.fm/music/The+Pathetics). Benko i ja smo također krenuli sa još nekim novim bandovima ali pitaj nas o tome uživo, OK? Eto, hvala svima koji su nam radili svirke i svima ostalima koji su nam na bilo koji način pomogli ili nam nekako uljepšali dan tokom Junk Messiah postojanja. To je to, Junk Messiah su bili: Picek, Benko, Žbla i Gajo.9 comments:

 1. pa ja sam ipak pustio koju suzu. :/

  ReplyDelete
 2. ali si zato plakao na zadnjem VC koncertu, hehehe!

  ReplyDelete
 3. ak nema slika, nije se dogodilo!

  ReplyDelete
 4. plakaću pa i u tuđim kuhinjama ako treba (za što sam nepravedno optužen i nije se dogodilo, ali i da je eto potpisujem da nema sramote ba!)

  ReplyDelete
 5. What, no more witty comments?! Geez...
  Matt

  ReplyDelete
 6. damn dude,
  for some weird reason i never checked your band-blog before,just re posting an old dead nation post and saw the few comments and thought lets check who they are,im gonna check you guys out NOW,better late than never right ;-0
  Dan-ofal

  ReplyDelete
 7. hey Dan!

  wow, thanx, I hope you like Junk Messiah! cool for re posting the Dead Nation stuff, I needed again that live on wfmu session! What`s up with that live Tear It Up session you mentioned some months go?
  if you like Junk Messiah, also check out Vaseline Children: http://vaselinexchildren.blogspot.com/
  keep it up with your blog, it`s still one of the best!

  The Snake

  ReplyDelete